Öncelikle herkese selamlar bu konumda Dying Light serisinden bahsedeceğim.
Dying light serisinin ilk oyunudur kendisi. Oyunumuz Şanlıurfa Harranda geçmekte fakat şunu söyleyeyim alıp denemek isterseniz Türk kültüründen kareler bulunmamakta sadece isim olarak burada geçiyor. Harranda çıkan virüs sonucu Harranın kendisi duvarlarla kapatılarak virüs bölgesi komple kapatılmış bulunmakta. Koşucuların ve haydut grupları bulunmakta, Biz ise DAÖ (Dünya Afet Örgütü) için çalışan bir ajanız. Bu örgüt bizi kasıtlı olarak buraya göndermekte ve onlar için çok önemli belgenin hangi grupta olduğunu öğrenip ele geçirmemiz isteniyor. Amacımız olan bu görev için iki grup adına çeşitli görevler yapıyor ve araştırma yapıp sürekli bilgilendiriyoruz. Oyunun temel amacı bu oyun içindeki olaylardan pek bahsetmeyeceğim temel olarak birazcık bilgi sahibi olmanızı istedim. Şimdi beğendiğim ve beğenmediğim taraflardan bahsedeceğim.
Oyunda Beğendiğim İyi Yönler
Genel bir kanıya ve puanlamaya gelecek olur isem
Kontroller: 7/10
Atmosfer: 8,5/10
Combat: 7/10
Karakterler: 6/10
Hikaye: 6/10
Görev şeması: 4/10
Garfik, optimizasyon: 7/10
F/P: 6/10 (zam ile birlikte)
Genel puanım: 7/10
Dying light serisinin ilk oyunudur kendisi. Oyunumuz Şanlıurfa Harranda geçmekte fakat şunu söyleyeyim alıp denemek isterseniz Türk kültüründen kareler bulunmamakta sadece isim olarak burada geçiyor. Harranda çıkan virüs sonucu Harranın kendisi duvarlarla kapatılarak virüs bölgesi komple kapatılmış bulunmakta. Koşucuların ve haydut grupları bulunmakta, Biz ise DAÖ (Dünya Afet Örgütü) için çalışan bir ajanız. Bu örgüt bizi kasıtlı olarak buraya göndermekte ve onlar için çok önemli belgenin hangi grupta olduğunu öğrenip ele geçirmemiz isteniyor. Amacımız olan bu görev için iki grup adına çeşitli görevler yapıyor ve araştırma yapıp sürekli bilgilendiriyoruz. Oyunun temel amacı bu oyun içindeki olaylardan pek bahsetmeyeceğim temel olarak birazcık bilgi sahibi olmanızı istedim. Şimdi beğendiğim ve beğenmediğim taraflardan bahsedeceğim.
Oyunda Beğendiğim İyi Yönler
- Grafikleri ve atmosferi gerçekten güzel bir oyundu beni açıkcası tatmin etti.
- Parkur mekaniği ve geliştikçe kendimizde açabildiğimiz özellikler güzeldi.
- Özellikle geceleri zombi istilasını gerçekten güzel hissetiriyor.
- Oyundaki yakın silahlarla zombilere karşı savaşmak aşırı zevk verici bu yöndende tatmin etmişti beni.
Oyunda Beğenmediğim Yönler - Karakterler aşırı sıkıcı. Hiç bir heyecanı bulunmamakta.
- Oyun sürekli bir şeylere bizi zorlamakta seçme şansımız çok çok az (belki dlcsiz oynadığım içindir)
- Hikayesi bir süre sonra çok sıkmaya başlıyor başlangıçta güzel gelişiyor fakat sonradan işler terse dönmekte.
- Görevlerin ise sıkıcı olduğunu düşünmekteyim.
- Silah kullanımı hiç zevkli değil ve silahı çok rahat bulabiliyoruz.
Genel bir kanıya ve puanlamaya gelecek olur isem
Kontroller: 7/10
Atmosfer: 8,5/10
Combat: 7/10
Karakterler: 6/10
Hikaye: 6/10
Görev şeması: 4/10
Garfik, optimizasyon: 7/10
F/P: 6/10 (zam ile birlikte)
Genel puanım: 7/10